Kazališni susreti - Glumci u Zagvozdu

Glumci u Zagvozdu

Glumci u Zagvozdu

Ovogodišnji kazališni susreti "Glumci u Zagvozdu" održavaju se od 4. srpnja do 16. kolovoza na Trgu glumaca u Zagvozdu i to po 12 put. Ljubitelji teatra na otvorenom, ali i klapskih pjesama i folklora iz cijele Imotske krajine, ali i susjednih gradova i općina, već krajem ovoga tjedna dolaze na svoje. Riječ je o početku dvanaestih po redu susreta "Glumci u Zagvozdu", kultne ljetne kulturne manifestacije ispod sjevernih obronaka Biokova.

 

Festival je 1998. pokrenuo Vedran Mlikota, glumac rodom iz Zagvozda, a s namjerom da pred inače zapostavljenu publiku Dalmatinske zagore dovede kazališne predstave, koncerte, folklorne priredbe, izložbe i promocije.

 

"Dobro se sjećam tog prvog otvorenja Susreta u ljeto 1998. Golem strah i trema hoće li sve ispasti kako valja nestali su nakon prvog druženja s našim gostima. Njihova jednostavnost, prisnost i oduševljenje našim prihvaćanjem stopila se s gostoljubivošću naših ljudi. Tog je ljeta oko 300 do 350 ljudi s područja Zagvozda i ostale Imotske krajine prisustvovalo svakoj predstavi, što je prve kazališne susrete Glumci u Zagvozdu učinilo početkom zagvoške kazališne priče."

 
Boženko Dedić
Predsjednik Kulturne udruge Glumci u Zagvozdu
 
 
Kao i prethodnih godina i ove godine odlučili smo popratiti ovu zaista posebnu kulturnu manifestaciju. Zašto se u Zagvozdu gledaju najbolje kazališne predstave, održavaju najuzbudljivije ribarske večeri i tko zna čega naj još ima u Zagvozdu? Da biste to saznali, dođite ovo ljeto u Zagvozd i nećete zažaliti, a otkrit ćete barem nešto zbog čega ćete se vraćati i narednih godina.
Web development i hosting: softwise.hr / ictmedia.hr