Osječko ljeto kulture 2010

Osječko ljeto kulture 2010

Osječko ljeto kulture 2010

Ove godine kulturna manifestacija "Osječko ljeto kulture" slavi deseti rođendan. Manifestacija će se održati u gradu na Dravi od 29.06. do 22.07. i u tim danima ponuditi građanima 39 različitih programa.

 

Tri značajne  kulturne institucije Grada Osijeka: Hrvatsko narodno kazalište, Dječje kazalište „Branko Mihaljević“ i Umjetnička akademija, kao najaktivniji i najagilniji  kretivni poligoni,  glavni su nositelji ovogodišnjeg  jubilarnog, 10. Osječkog ljeta kulture.

 

Kvalitetan i zanimljiv program održati će se na atraktivnim lokacijama ( 13 lokacija je u igri ) uglavnom u Tvrđi, a prezentirat će Osijek i njegove kulturne programe. U tri tjedan Osječko će ljeto kulture građanima ponuditi dramske, glazbene, filmske, dječje, književne i likovne programe potpuno besplatno. Osim lokalnih "kulturnjaka" svoje su sudjelovanja potvrdila kazališta i umjetnici iz Pećuha, Maribora, Tuzle,Ploiestija, Lausanne.

 

Ulice i trgovi u Tvrđi , muzeji, galerije, Barutana, katakombe, Kazamat, i kampus , bit će ljetos  prostori u kojima će  Osijek darovati  kulturne sadržaje, promičući tako ideju da su kultura i umjetnost ulaganje u stvaranje urbanog identiteta ovoga otvorenog i slobodnog grada .S obzirom da je naš popratni cilj promocija grada i županije odlučilo smo popratiti ovaj projekt i publici ponuditi odličnu zabavu.

Web development i hosting: softwise.hr / ictmedia.hr